Bureau NVT biedt scholen en leraren begeleiding in het geven van Nederlands als Vreemde Taal door te werken op vier gebieden. In het filmpje hieronder ziet u wie wij zijn en hoe wij te werk gaan.

Bureau NVT biedt onder de naam NVT-academie praktische nascholingen voor NVT-leraren, gebaseerd op de leraarcompetenties van het European Centre for Modern Languages (ECML). Leraren kunnen een gerichte keuze maken uit het aanbod gebaseerd op hun niveau en doelgroep. Ook biedt Bureau NVT persoonlijke begeleiding en coaching aan leraren. Omdat de meeste leraren NVT zich in het buitenland bevinden, kunnen wij onze begeleiding op een door u gewenste locatie of digitaal bieden.
Bureau NVT heeft veel ervaring met het ontwikkelen van lesmateriaal en is goed op de hoogte van het aanbod van NVT-lesmateriaal voor de verschillende doelgroepen. We adviseren leraren en scholen bij het kiezen, aanpassen en ontwikkelen van lesmateriaal. Ook ontwikkelt Bureau NVT zelf lesmateriaal in samenwerking met uitgeverijen.
Voor een goede bepaling van het niveau van uw leerlingen zijn betrouwbare toetsen van groot belang. Bureau NVT is gespecialiseerd in het ontwikkelen en beoordelen van functionele toetsen gebaseerd op het Europees Referentiekader (ERK). Wij begeleiden leraren en scholen bij het kiezen van juiste toetsen, het ontwikkelen van een toetsbeleid, het maken van formatieve evaluaties en het leren beoordelen met het ERK.
Wilt u advies over het bepalen en verbeteren van de onderwijskwaliteit van uw NVT-onderwijs? Bureau NVT heeft hiervoor de NVT-schoolscan ontwikkeld, waarbij u zelf kunt kiezen vanuit welke kant u het NVT-onderwijs op uw school wilt laten onderzoeken. U voert eerst een gesprek met Bureau NVT waarbij uw doel duidelijk wordt. Daarna maakt u samen met Bureau NVT een keuze uit de te onderzoeken aspecten van uw school. Bureau NVT doet het onderzoek en schrijft daarna een praktisch adviesrapport.